trešdiena, 2012. gada 11. jūlijs

Ielas meitas stāsts 2

Kad prāts ar sirdi beidzot cīnīties steidz beigt, prāts vinnē. Uz kādu laika Ielas meita savu darbu beidz, jo ir atrasts sen gaidītas miers. Vīrietis, kas ne tikai gultas bauda dāvā, steidz palīdzēt tai arī dienas darbos, bērna apgādāšanā. Dzīve kā pasaka, pirms tam esošajai lupatai, šķiet.
Nekas šai dzīvē vairs neatgādina par darbu netīru, Ielas meitai tāda kā nezuticība vairs neeksistē.
Nav jāgaida ilgi, līdz Ielas meita bārā redz savu vīrieti ar citu, citu, kas uz ielas strādā. Tai kājas plati paveras, lai Ielas meitas vīrieša dzimumloceklis ieietu viņā. Vai tā ir sen nesasniegtā bauda? Atteikšanās no rutīnas? Vai tikai sievietes spēj maitas būt vai arī vīrieši?
Asarām šļācoties, Ielas meita atver dārgāko vīna pudeli, kas viņai pieder:

Vīna glāze sartā, kā elles dzira šķiet,
Tā tumšo skatu dzidro un prātu skalot sāk.
Domas velnišķīgas pāri slīd,
Kā, lai apturēt tās spēj?


Vai atkal tai uz ielas strādāt jāiet, vai miers saplosīts gabalos ir? Dzīves jēga tai prom ejoša šķiet. Kas gan dzīves jēga ir?

Kas ir Tava dzīves jēga?

Alkoholisms ir visa nelabā māte, bet kā lai citādi rīkojas, kad sirds sāpēs sažnaugties vēlas. Velnišķīgas sāpes sirdi plosa, jel apstāties tā vēlas. Dzīvi saraut ar vīrieti tā vēl nesteidz, tā sarunu alkst, bet vīrietis tai tik melus steidz stāstīt, tā, ka nekas bijis neesot. Pēc laika, pateicoties Ielas meitas dotībām, vīrietis atzīstas, ka krāpis to. Kā lai tagad rīkojas, ja Ielas meita pirmo reizi mīlēt sākusi? Viens vienīgs bezdibenis apkārt tai šķiet.

turpinājums sekos

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru